Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAKAN YILMAZ,''MİLLİ EĞİTİMDE SIKINTI VARSA HER ŞEYDE VARDIR DEMEKTİR''

BAKAN YILMAZ,''MİLLİ EĞİTİMDE SIKINTI VARSA HER ŞEYDE VARDIR DEMEKTİR''

 Fotoğraf

Balıkesir AK Parti İl yönetimi ile Ardahan AK Parti il yönetimi arasınada' gönül köprüleri' adlı program düzenlendi.
Ak parti sivil toplum ve halkla ilişkiler iftara programına katılan mili Eğitim Bakanı Yılmaz, burada bir konuşma yaptı.
Balıkesirden Ardahana gönül köprüsü adlı iftar programına katılan milli eğitim Bakanı İsmet yılmaz burada bir konuşma yaptı. yılmaz konuşmasında ramazan ayinin faziletleri hakkında konuştu 15 Temmuz'dan sonra kardeşliğimizin pekiştiğini dile getiren yılmaz her zaman birlik Ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini dile getirdi.  Yılmaz, 'ömrü Ramazan'la geçenin ahiri bayram olur 'şeklinde konuşarak ramazan ayının önemine vurgu yaptı. Ayrıca Ramazan ayının sadece oruç ayı olmadığını aynı zamanda kardeşliğimizin de pekiştiği ay olduğuna vurgu yaptı.

Yılmaz ''Menderes zamanında da bir söz vardı. 'Yeter artık söz milletindir' bizde de bu böyledir. Ancak aynı zamanda yönetim de milletindir dedik
Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece kimse bizi yenemez. 2023 hedeflerimizi de bu şekilde yakalamış olacağız bizim iki tane düşmanımız var bunlardan birisinin cehalet, diğeri ise yoksulluk. ''Diye ifade etti.
Milli gelirimizin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü dile getiren yılmaz ''Çin ve Hindistan'dan sonra milli geliri hızla yükselen bir ülkeyiz. Bizi  Endonezya'lı kardeşlerimiz takip ediyor.  '' şeklinde konuştu.

milli eğitim de de büyük başarılar katettiğini belirten yılmaz, '' eğer milli eğitim de bir sıkıntı varsa her  şeyde sıkıntı var demektir eğer biz milli eğitimi başarırsak her şeyi başaracağız anlamına gelmektedir. milli eğitime çok büyük paylar ayrıldı. Şu anda 122  milyar lira bütçe de eğitime ayrılmış durumda. biz eğitime çok önem verdik peki  biz bu kaynaklarla ne yaptık, derslikler yaptık, okular yaptık yaklaşık 270 tane derslik yaptık 561 bin öğretmenimiz var. öğretmen yoksa ders yapılmaz Ama dersane yoksa ders yine yapılır önemli olan öğretmendir. ben köy çocuğuyum harman yerinde bizde ders yapılırdı. Okul olmadığı için öğretmenlerimizin bu şekilde ders verdiğine şahit olduk. önemli olan öğretmen eğitim sadece dört duvar arasında yapılmaz. İyi bir öğretmen her yerde ders yapar.

Öğretmen öğrencisini tanısın diye biz sözleşmeli öğretmen sistemini getirdik 6 yıl hizmet mecburiyetini getirdik.

Son yıllarda Ardahan'da da daha nitelikli daha kaliteli öğretmenler sayesinde eğitim çok iyi bir seviyeye gelmiştir.  Türkiye bütçede eğitime çok büyük pay ayırdı. Avrupa ülkelerinden daha çok pay ayırdık.  Eskide kitaplar parayla satılıyordu. şimdi ise ders kitaplarını biz ücretsiz veriyoruz. Öğrencilerimize tablet bilgisayarlar dağıttık bundan sonrada tabletsiz öğrencimiz kalmayacaktır 120 sorunun 120 sinde yapan Van'ın Edremit içinde ki öğrencide,120 sorunun 120 sini de yapan, Muş'un Varto işçesinde ki öğrencide  taşımalı eğitim sistemi sayesinde çok daha yüksek bir seviyeye varmıştır Tunceli'nin Çemişkezek ilçesinde vali çıktı bu vali robert koleji nde okudu. bunlar hep devletin sayesinde olmuştur.  ''Sözleriyle konuşmasını noktaladı.MEMET AVŞAR


11:28, 20.06.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500